Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Positie en verantwoordelijkheden van externe financiële toezichthouders/ aansprakelijkheid van externe financiële toezichthouders + Handhavingsbevoegdheden van financiële toezichthouders

Cursusomschrijving volgt.

Praktische informatie

Cursusnaam Positie en verantwoordelijkheden van externe financiële toezichthouders/ aansprakelijkheid van externe financiële toezichthouders + Handhavingsbevoegdheden van financiële toezichthouders
Datum en tijd 9 maart 2023 van 13.00 – 17.30 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur met lunch)
Prijs 

€ 580,- (geen btw). Prijs is inclusief consumpties en lunch.

Onderwijsvorm Klassikaal
Locatie

Koninklijke Industrieele Groote Club (KIGC), Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Rechtsgebied Verzekeringsrecht
Opzet Juridisch postacademisch onderwijs, actualiteiten/verdieping
PO

4

Docenten

Mw. mr. B.M. van Wijk

Advocaat bij Houthoff advocaten. Zij is medewerker van AV&S en publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen. Van Wijk is lid van het dagelijks bestuur van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap.

Dr. R. Theissen

Theissen is advocaat te Rotterdam bij Houthoff advocaten. Hij is gespecialiseerd in prudentieel toezicht, het rechtsgebied dat ziet op de soliditeit van banken, verzekeraars en andere financiële instellingen. Hij heeft op dit gebied onder meer een handboek geschreven over het Europese toezicht op banken en hoe dit past in het systeem van prudentieel en gedragstoezicht op de financiële sector (EU Banking Supervision), en het prudentiele hoofdstuk in 'Zicht op toezicht in de verzekeringssector'. Tevens is hij gepromoveerd op de intensivering van de regulering van banken (‘Are EU Banks Safe?’). Hij geeft regelmatig colleges over deze materie bij de EUR en de LSE.

Mr. V. Affourtit

Affourtit geeft leiding aan de Investigations & Public Enforcement praktijk van Houthoff advocaten. Hij is gespecialiseerd in het financieel en economisch publiekrecht. Affourtit is als docent verbonden aan de Law Firm School en een vaste annotator bij JOR. Daarnaast is hij aangesloten bij het Institute for Financial Crime en lid van diverse vakverenigingen.