Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Zorgverzekering + Beleggingsverzekering

Zorgverzekering

De zorgverzekering is een bijzondere verzekering in het Nederlandse verzekeringsstelsel. In deze cursus worden de bijzondere kenmerken van het Nederlandse zorgverzekeringsstelsel behandeld, de plaatsing van de Zorgverzekeringswet binnen het algemene verzekeringsrecht en de recente ontwikkelingen in de rechtspraak omtrent de vrije artsenkeuze.

Beleggingsverzekering

De beleggingsverzekering, in de volksmond ook wel bekend als de 'woekerpolis', is een product dat de gemoederen al sinds de jaren '90 bezighoudt. Hoewel meerdere partijen zich reeds over de woekerpolisaffaire gebogen hebben, is een allesomvattende oplossing van het probleem nog niet in zicht. De cursus beoogt een uitleg te geven over de kern van de problematiek rondom deze verzekeringen en een analyse van de stand van de rechtspraak over dit onderwerp. 

Praktische informatie

Cursusnaam Zorgverzekering + Beleggingsverzekering
Datum en tijd 8 december 2022 van 11.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
Prijs regulier

€ 725,- (geen btw). 

Onderwijsvorm Klassikaal
Locatie

Burcht van Berlage, Henri Polaklaan 9, 1018CP Amsterdam 

Rechtsgebied Verzekeringsrecht
Opzet Juridisch postacademisch onderwijs, actualiteiten/verdieping
PO

5

Docenten

Mw. mr. E. Jacobs

Jacobs bereidt aan de UvA een proefschrift voor met als werktitel “Privaatrechtelijke aspecten van de zorgverzekeringen”. Zij is verbonden aan ACIS. Tevens is Jacobs werkzaam bij het CAK. Zij is medeauteur van het hoofdstuk over de zorgverzekering in het handboek Verzekeringsrecht editie 2019.

Prof. dr. J.G.J. Rinkes

Hoogleraar privaatrecht Open Universiteit, hoogleraar Europees en vergelijkend verzekeringsrecht, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Rinkes promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift “Contractual and non-contractual obligations in English law in the comparative context of the Netherlands Civil Code” (dubbelpromotie met G.H. Samuel). Hij is redacteur van NTHR, EJCCL en Verzekeringsarchief. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen.

Mw. mr. D.G. Rosenquist MSc

Rosenquist is sinds het laatste jaar van haar studie actief in het verzekering- en aansprakelijkheidsrecht. In 2009 is zij haar loopbaan begonnen in de advocatuur. In 2013 heeft zij de overstap gemaakt naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), waar zij zich verder heeft toegelegd op het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zij heeft bij Kifid een actieve rol gehad in het Projectteam Beleggingsverzekeringen en is uit dien hoofde bij uitstek op de hoogte van deze materie. Naast haar werkzaamheden bij Kifid heeft Rosenquist in 2015 de Master Verzekeringskunde aan de Amsterdam Business School afgerond met een scriptie over dit onderwerp. Sinds september 2019 is Rosenquist terug in de advocatuur, bij V&A Advocaten te Rotterdam.