Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Verhaalsrechten in het verzekeringsrecht: samenloop van verzekeringen en subrogatie

Deze bijeenkomst staat in het teken van het onderwerp samenloop van verzekeringen. In dat kader komen de volgende aspecten aan de orde: oneigenlijke en eigenlijke samenloop, het wettelijke samenloopregime, het verhaalsrecht van de ‘betalende’ verzekeraar en samenloopclausules. Vervolgd wordt met het onderwerp subrogatie in het verzekeringsrecht. Aan bod komen dan de volgende aspecten: de ratio van subrogatie, de overgang krachtens subrogatie, de verhaalsrangorde, de verhaalsbeperkingen, de Tijdelijke regeling verhaalsrechten en de BBr 2014.

Praktische informatie

Cursusnaam Verhaalsrechten in het verzekeringsrecht: samenloop van verzekeringen en subrogatie
Datum en tijd 29 september 2022 van 13.00 – 16.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur met lunch)
Locatie

Koninklijke Industrieele Groote Club (KIGC), Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Prijs

€ 435 (geen btw). Prijs is inclusief consumpties en lunch.

Onderwijsvorm Klassikaal
Rechtsgebied Verzekeringsrecht
Opzet Juridisch postacademisch onderwijs, actualiteiten/verdieping
PO

3

Docenten

Prof. dr. M.L. Hendrikse

Onder andere hoogleraar handelsrecht en verzekeringsrecht Open Universiteit en tevens houder van de JPR-leerstoel aldaar, directeur ACIS en vicevoorzitter Geschillencommissie Kifid. Hendrikse promoveerde in 2002 aan de UvA op het proefschrift “Eigen schuld, bereddingsplicht en medewerkingsplicht in het schadeverzekeringsrecht”. Hendrikse publiceert met regelmaat over diverse handelsrechtelijke onderwerpen en in het bijzonder het verzekeringsrecht.

Prof. dr. J.B. Wezeman

Hoogleraar handelsrecht en ondernemingsrecht en decaan van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Wezeman is tevens verbonden aan ACIS. Hij publiceert regelmatig over verzekeringsrechtelijke onderwerpen waaronder subrogatie. Over dit laatste onderwerp schreef hij onder andere een hoofdstuk in het handboek Verzekeringsrecht (Serie Recht & Praktijk, Wolters Kluwer 2015). Hij is redacteur van NTHR en medewerker van AV&S.