Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Levensverzekering

Op deze dag bespreken de docenten de totstandkoming en inhoud (dekkingsaspecten) van de levensverzekeringsovereenkomst. Ze gaan in op de rechten van de verzekeringnemer, verzekerde en de begunstigde. Verder wordt aandacht besteed aan verschillende begunstigingsredacties. Ook de invloed van het bestaan van een huwelijk op de uitoefening van deze rechten wordt besproken. Aan de hand van door de deelnemer te beantwoorden casuïstiek zal een deel van de bespreking plaatsvinden.

Praktische informatie

Cursusnaam Levensverzekering
Datum en tijd 1 december 2022 van 14.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur) 
Prijs

€ 435,- (geen btw). 

Onderwijsvorm Klassikaal
Locatie

Koninklijke Industrieele Groote Club (KIGC), Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Rechtsgebied Verzekeringsrecht
Opzet Juridisch postacademisch onderwijs, actualiteiten/verdieping
PO

3

Docenten

Prof. dr. W.M.A. Kalkman

Hoofd Legal & Compliance van Nationale-Nederlanden (Leven) en NN Advocaten te Den Haag, bijzonder hoogleraar verzekeringsrecht Universiteit van Amsterdam (Stichting Mercatura Honesta leerstoel) en verbonden aan ACIS. Kalkman promoveerde in 1997 aan de VU op het proefschrift “Begunstiging bij levensverzekering, in het bijzonder met betrekking tot het huwelijksvermogensrecht”. Hij is redacteur van Pensioen Jurisprudentie, Het VerzekeringsArchief, Juridische berichten voor het notariaat en medewerker van AV&S. Kalkman publiceert regelmatig over levensverzekeringsrechtelijke en pensioenverzekeringsrechtelijke
onderwerpen.

Mw. mr. T. Smith-Hussein

Na haar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht (afstudeerrichting privaatrecht; cum laude) en haar studie Law and Economics (cum laude) aan dezelfde universiteit, heeft Tamara Smith sedert 2006 tot eind 2009 als advocaat bij Houthoff Buruma te Rotterdam gewerkt. Daarna is zij tot 2012 als juridisch beleidsadviseur Tijdelijk Huisverbod werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 1 januari 2012 is zij als advocaat werkzaam bij NN Advocaten. In 2014/2015 heeft Tamara de Magna Charta leergang verzekeringsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk gevolgd en cum laude afgerond. Tevens is zij (gast)docent bij de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten.