Verzekeringsrecht: Actualiteiten verzekeringsrecht

Datum en tijd 21 december 2021 van 13.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur met lunch)
Prijs regulier/ prijs UvA-alumni

€ 320 (geen btw)/ € 288 (geen btw). Prijs is inclusief consumpties, lunch en digitaal cursusmateriaal

Op locatie mits mogelijk vanwege de Coronamaatregelen (anders digitaal)

Locatie: Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Deze locatie hanteert een coronatoegangsbewijs (voor meer informatie lees verder onder 'Coronabeleid')

Actualiteiten verzekeringsrecht

Tijdens deze cursus zullen de actualiteiten op het gebied van het verzekeringsrecht aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan Corona en het verzekeringsrecht. Verder zullen behandeld worden:

• Causaliteit in het verzekeringsrecht (o.a. HR 4 juni 2021, ECLI:NL:HR:2021:815)
  • Primaire dekkingsbepalingen en art. 6:248 lid 2 BW (o.a. HR 6 november 2020, ECLI:NL:HR:2020:1736)
  • Vergoeding van contra-expertisekosten in het verzekeringsrecht (o.a. conclusie van A-G Hartlief van 25 juni 2021, ECLI:NL:PHR:2021:643)

Andere onderwerpen worden nog aangevuld zodra ze bekend zijn. U zal in ieder geval na afloop van de cursus verzekeringsrechtelijk weer helemaal up-to-date zijn.