Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Alle cursussen op rechtsgebied

Verzekeringsrecht: Actualiteiten Verzekeringsrecht

In de cursus Actualiteiten Verzekeringsrecht worden diverse onderwerpen behandeld, zoals algemene voorwaarden, dekkingsomvang, zorgplicht tussenpersoon-zorgplicht verzekeraar en verzwijging. Ook komen contra-expertisekosten in het verzekeringsrecht en medewerkingsplicht in het verzekeringsrecht aan de orde. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het leerstuk van eigen schuld: objectieve toerekening/verwijtbaarheid, de normale voorzichtigheid clausule en de te late premiebetaling in het verzekeringsrecht.

Schrijf u nu in voor deze cursus

Praktische informatie

Datum en tijd Dinsdag 10 december 2019 van 13.00 – 17.30 (inloop vanaf 12.30 uur met lunch)
Prijs regulier/ prijs UvA-alumni € 300 (geen btw)/ € 270 (geen btw). Prijs is inclusief consumpties, lunch en digitaal cursusmateriaal
Locatie Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS Amsterdam
Doelgroep Advocaten, (academisch geschoolde) juristen, bedrijfsjuristen, rechtsbijstandjuristen
Rechtsgebied Verzekeringsrecht
Opzet Juridisch postacademisch onderwijs, actualiteiten/verdieping
PO 4

Docenten

prof. dr. M.L. (Marc) Hendrikse

Hoogleraar handelsrecht en verzekeringsrecht Open Universiteit, tevens houder van de JPR advocaten-leerstoel aldaar, vice-voorzitter Geschillencommissie Kifid en directeur van het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS).

prof. dr. J.G.J. (Jac) Rinkes

Hoogleraar privaatrecht Open Universiteit, hoogleraar Europees en vergelijkend verzekeringsrecht Universiteit van Amsterdam en verbonden aan ACIS.