Verzekeringsrecht: Actualiteiten verzekeringsrecht

Datum en tijd 20 december 2022 van 12.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur met lunch)
Prijs regulier/ prijs UvA-alumni

€ 360 (geen btw)/ € 324 (geen btw). Prijs is inclusief consumpties, lunch en digitaal cursusmateriaal

Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS Amsterdam

Actualiteiten verzekeringsrecht

Tijdens deze cursus zullen de actualiteiten op het gebied van het verzekeringsrecht aan bod komen. In ieder geval zullen behandeld worden:

• Beleggingsverzekeringen (in het bijzonder HR 11 februari 2022, ECLI:NL:HR:2022:166)
  • Bereddingsplicht en bereddingskosten (in het bijzonder HR  22 april 2022, ECLI:NL:HR:2022:588)
  • Vergoeding van contra-expertisekosten in het verzekeringsrecht (met name HR 28 januari 2022, NJ 2022, 103)
  • Directe actie (in het bijzonder HR 22 april 2022, ECLI:NL:HR:2022:616)

Andere onderwerpen worden nog aangevuld zodra ze bekend zijn. U zal in ieder geval na afloop van de cursus verzekeringsrechtelijk weer helemaal up-to-date zijn.