Eggens Instituut voor juridisch postacademisch onderwijs

Contact en over ons

Telefoon en email

T  020-525 3407/ 020-525 4717
pao-fdr@uva.nl

Postadres

Postbus 1030
1000 BA Amsterdam

Locatie

Het onderwijs van het Eggens Instituut wordt gegeven bij De Nieuwe Poort op de Zuidas (Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam). De Nieuwe Poort ligt direct naast station Amsterdam Zuid.

Instituut

Het postacademisch onderwijs van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is ondergebracht bij het Eggens Instituut. Als universitair onderwijsinstituut voor juridische professionals biedt het Instituut na- en bijscholing op postacademisch niveau. Het Instituut ontwikkelt en organiseert cursussen, opleidingen, symposia en congressen op een zo breed mogelijk terrein, waarbij de toepassing van de juridische theorie in de praktijk van alledag centraal staat. Programma's worden zowel met een open inschrijving, als in de vorm van speciaal voor de gelegenheid opgezet 'maatwerk' aangeboden.

Docenten

Het postacademisch onderwijs wordt in beginsel uitgevoerd door de afdelingen en leerstoelgroepen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De docenten zijn werkzaam bij de leerstoelgroepen, veelal in de functie van hoogleraar of universitair (hoofd)docent. Zij geven onderwijs aan de faculteit en doen onderzoek. Daarnaast trekt het Instituut specialisten uit de rechtspraktijk aan om het onderwijs te verrijken.

Onderwijsaccreditatie

Het Eggens Instituut is als opleidingsinstelling geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteit en niveau

Het onderwijs wordt georganiseerd en uitgevoerd volgens de kwaliteitscyclus die binnen de Universiteit van Amsterdam geldt. Aanvullend hanteert het Instituut een specifiek op de advocatuur toegesneden kwaliteitsplan, welke de praktijkwaarde van het onderwijs borgt.

Medewerkers

Gepubliceerd door  Eggens Instituut

8 februari 2018